Spelen met water zet je al je zintuigen aan het werk. Op de Waterspeelplaats onderzoek je stroming en waterdruk, bouw je met buizen en goten, ontdek je werelden in een zeepbel. Creativiteit en beweging tegelijk, goed voor je hersens!

Een Waterfeest op het schoolplein? Lijm-lab komt met twee of meer kunstenaars en neemt mee: kuipen en emmers, goten, buizen, kraantjes en verbindingsstukken, trechters en gieters, grote bellenblaas en watertekenen. De kinderen ontdekken zelf wat er allemaal mee kan.

foto

foto

Voor wie

De waterspeelplaats is geschikt voor kinderen van groep 1 tot 8. Er kunnen maximaal 25 kinderen tegelijk aan de slag. We komen met ten minste twee kunstenaars, voor opbouw en begeleiding. Na afloop maken we alles weer droog. Extra handen van de school zijn daarbij zeer welkom.

Hoe lang

Op een dag kunnen verschillende groepen om de beurt komen spelen: maximaal 3 rondes van 1,5 uur per keer, met een halfuur pauze tussen de rondes. De pauze is nodig om het materiaal klaar te maken voor een volgende ronde. Daarnaast ten minste een uur voor opbouw: er is tijd nodig om de bakken vol te laten lopen.


foto

foto

Waar

Buiten, op het schoolplein of een vergelijkbare plek. Nodig: een (buiten)kraan waar we een tuinslang op kunnen aansluiten. Iets om hoogteverschil te maken, bijvoorbeeld een picknickbank of een muurtje.

Kost dat?

Nog meer water?

Lijm-lab heeft nog meer workshops met het thema Water. Heb je voldoende (buiten)ruimte, dan kunnen we die workshops tegelijk met de Waterspeelplaats geven. We komen dan met extra kunstenaars. Ook kunnen we er een meerdaags water-onderzoek van maken. Bijvoorbeeld:

  • Spelen met water en kleur (onderbouw)
  • Drijft het of zinkt het? (onderbouwe of middenbouw)
  • De schroef van Archimedes (bovenbouw)

Kijk voor inspiratie naar voorbeelden bij Kunstprojecten.

foto

waterspeelplaats aanvragen

  • Vul je telefoonnummer in, dan bellen wij terug.