In een Lijm-lab Atelier krijg je de kans je beeldende talent te ontwikkelen. Op verschillende basisscholen in Amsterdam geven wij cursussen direct na schooltijd: kunst van het maken, bouwen, techniek, textiel en grafiek. Bekijk hier een voorproefje van het aanbod. Aanmelding gaat via je school.

 
Image

Kunst van het maken

In de cursus Kunst van het maken ga je op onderzoek met beeldende materialen en technieken. Kleur, vorm en compositie komen aan bod. Je werkt met verf, klei, houtskool, papier, karton en draad. We bedenken samen een onderwerp en bekijken ook hoe kunstenaars dat hebben aangepakt.
Vanaf groep 1-2 t/m groep 8.

AANMELDEN voor een cursus op scholen in Amsterdam-Noord gaat via Stichting Wijsneus. Het actuele aanbod voor Amsterdam-Noord is te vinden op Sterrenmakers.

Voor scholen in andere wijken van Amsterdam werken wij samen met onder andere Partou.

Image

Bouwen

Met hout, spijkers en schroeven maken we vanalles aan elkaar. Hoe dat moet, ontdekken we samen. Er is geen opdracht, wel zagen en spijkers. Wij hebben de materialen en jij de ideeën.
Vanaf groep 1-2 t/m groep 8.

Image

Grafiek

Grafiek is een kennismaking met eenvoudige druktechnieken: stempelen, monoprint, linosnede en sjabloondruk. Laat je verrassen door vorm en kleur en bedenk er een verhaal bij. We leren van kunstenaars en van elkaar.
Vanaf groep 1-2 t/m groep 8.

Image

Textiel

Het begint met materiaalonderzoek: hoe voelt stof eigenlijk? Draad, touw, breisel, je kunt het scheuren, knippen of uit elkaar halen. Dan ontstaat er nieuw materiaal om iets van te maken. Je leert verschillende textiele technieken: weven, wikkelen, naaien en borduren.
Vanaf groep 3 t/m 8.

Image

Techniek

In de cursus Techniek werken we met verschillende materialen. Hoe maak je hout en plastic aan elkaar? Hoe zorg je dat iets blijft staan, hoe kun je iets laten bewegen? Samen gaan we op onderzoek uit.
Vanaf groep 1-2 t/m groep 8.