Lijm-lab Ateliers zijn er niet alleen op scholen, maar ook in de buurt, voor volwassenen en kinderen. Een eenmalige workshop, een wekelijkse cursus, of een buurtevenement op maat. Je vindt ons in Amsterdam-Noord.

Voorjaar 2022 ben je welkom bij onze wijkclubs: de Werkplaats van de toekomst in de Van der Pekbuurt en de wijkclub Bouwen in de Banne. Hieronder lees je data en tijden.

 

Werkplaats van de toekomst

Hoe wil jij dat jouw buurt eruitziet in 2040? Meer natuur, huizen onder de grond of winkels waar je alleen iets nieuws kunt kopen als je iets ouds inlevert? In de Werkplaats van de toekomst ga je met verschillende materialen aan de slag om jouw ideeën vorm te geven. Al werkend met karton, textiel, hout en verf bedenk je vanzelf iets nieuws. In de laatste les maken we een tentoonstelling van onze ontwerpen. Onder begeleiding van kunstenaar Ellen van Ombergen van Lijm-lab.

WAT, WAAR, WANNEER
14 maart 2022 t/m 4 juli 2022
maandag 15:30-17:00 uur
voor groep 6, 7 en 8
PEXPO,
Van der Pekstraat 49, Amsterdam
Schrijf je in op www.sterrenmakers.nl
Kosten: 10 euro, gratis met Stadspas

Kunstwerkplaats Bouwen

Bouwen met hout, karton of papier: in deze kunstwerkplaats maken we ruimtelijke dingen. Dat betekent alles wat niet plat is: een toren, een huis, een stoel of een kijkdoos. Met spijkers, schroeven en draad maken we materiaal aan elkaar vast. Probeer het uit, dan ontdek je vanzelf hoe het moet! Bedenk helemaal zelf wat je wilt maken, of kijk het af bij kunstenaars en andere makers. Onder begeleiding van kunstenaar Lucas Lelieveld van Lijm-lab.

WAT, WAAR, WANNEER
15 maart 2022 t/m 5 juli 2021
dinsdag 15:30-17:00 uur
voor groep 3 t/m 8
de Rietwijker,
Parlevinker 9, Amsterdam
Kom meedoen, inschrijven is niet nodig.
De Kunstwerkplaats is gratis.

Deze wijkclubs organiseren we in samenwerking met Stichting Wijsneus.

Image