Wat is het verschil tussen een ding en zijn schaduw? Kan licht de hoek om? Hoe meng je gekleurd licht? De kinderen onderzoeken het in het lichtatelier. Al spelend ontstaan vormen, wezens en verhalen voor een schaduwtheater.

Lijm-lab maakt een lichtatelier op school met schermen voor schaduwtheater, overheadprojectors, transparante en halftransparante materialen, spiegeltjes, lenzen en prisma's.

foto

Image

Voor wie

Spelen met licht is geschikt voor kinderen van groep 1 t/m 8. Er kunnen maximaal 20 kinderen tegelijk aan de slag, mits de ruimte groot genoeg is. We komen met ten minste twee kunstenaars, voor opbouw en begeleiding.

Hoe lang

Het lichtatelier is groot, heel geschikt voor schoolbrede themadagen. Op een dag kunnen verschillende groepen om de beurt komen spelen: maximaal 3 rondes van 1,5 uur per keer, met een halfuur pauze tussen de rondes. De pauze is nodig om het materiaal klaar te maken voor een volgende ronde. We hebben een paar uur nodig om alles op te bouwen, het liefst een dag van tevoren.

foto

foto

Waar

Voor het lichtatelier hebben we een leeg lokaal nodig dat goed te verduisteren is. Echt leeg: alle stoelen en tafels moeten eruit. Minimale oppervlakte 10 x 10 m.

Kost dat?

Nog meer Licht?

Lijm-lab heeft meer workshops Licht en schaduw. Die kunnen we los aanbieden of gelijktijdig met het Lichtatelier. We komen dan met meer kunstenaars. Bijvoorbeeld:

  • Schaduwspel, met zaklampjes en aluminiumfolie (onderbouw)
  • Tafeltheater, met fluorescerende verf en blacklight (bovenbouw)

Lichtworkshops op bescheiden schaal, met minder apparatuur, zijn geschikt voor een onderschoolse of naschoolse lessenserie in het klaslokaal. En natuurlijk voor thema-workshops rond Sint Maarten, Divali of kerst.

Kijk voor inspiratie naar voorbeelden bij Kunstprojecten.

foto

Spelen met licht aanvragen

  • Vul je telefoonnummer in, dan bellen wij terug.