Hoe en waarmee maak je geluid? Hoe klinkt een deur, een sleutelbos, een kopje of een stapel boeken? Hoe laat je iets zachter, hoger, gezelliger of geheimzinniger klinken? Kan geluid de bocht om? In een of meer workshops gaan we niet alleen zelf maken, maar ook goed luisteren.

Welk materiaal je ook aanbiedt, kinderen zullen spontaan onderzoeken hoe het klinkt. Ze drummen op blikjes, blazen op lege en volle flessen, maken snaren van elastiekjes of een muziekslang van een oude stofzuiger. Wordt het een platenspeler of een snaarinstrument? In dit Lijm-lab atelier mag het allemaal.

foto

foto

Voor wie

Spelen met geluid is er voor kinderen van groep 1 t/m 8, voor peuters en voor ouders. Het is ook geschikt als teamtraining voor leerkrachten, als onderdeel van een studiedag.

Hoe lang

Op een dag kunnen verschillende groepen om de beurt komen spelen: maximaal 3 rondes van 1,5 uur per keer, met een halfuur pauze tussen de rondes. De pauze is nodig om het materiaal klaar te maken voor een volgende ronde. Daarnaast hebben we een uur nodig om op te bouwen aan het begin van de dag. Dit atelier bieden we ook aan als onderschoolse of naschoolse lessenserie.


foto

foto

Waar

Spelen met geluid kan overal: in het klaslokaal of op het schoolplein. Nodig: tafels om aan te werken en tafels voor materiaal en gereedschap. Bij een lessenserie: ruimte om materiaal en werkstukken op te slaan.

Kost dat?

Nog meer geluid?

Kijk voor inspiratie naar voorbeelden bij Kunstprojecten.

Spelen met geluid aanvragen

  • Vul je telefoonnummer in, dan bellen wij terug.