Textiel is prachtig materiaal om ruimtelijk mee te werken. Lijm-lab komt op bezoek met met koffers vol lappen en lapjes, stokken, wol, draad, knijpers enzovoort. Wat gaan we doen? Verkleden, huttenbouwen, voelen en kijken, ontdekken en maken.

De kinderen komen in beweging en het materiaal brengt hun fantasie op gang. Er ontstaan nestjes, hutten, zachte paleizen en de wezens die daarin wonen. Van kleine lapjes iets maken om mee naar huis te nemen mag ook. Knopen, borduren, weven, wikkelen of de school versieren: elk kind volgt zijn eigen ideeën.

foto

foto

Voor wie

Het Lappenlab is geschikt voor kinderen van groep 1 tot 8. In een grote ruimte, zoals een gymzaal, kunnen we met maximaal 25 kinderen tegelijk aan de slag. We komen met ten minste twee kunstenaars, voor opbouw en begeleiding. Juffen en meesters mogen natuurlijk ook meedoen.

Hoe lang

In het Lappenlab kunnen verschillende groepen om de beurt komen spelen: maximaal 3 rondes van 1,5 uur per keer, met een halfuur pauze tussen de rondes. De pauze is nodig om het materiaal klaar te maken voor een volgende ronde. Daarnaast hebben we een uur nodig om op te bouwen aan het begin van de dag.

foto

foto

Waar

Een ruimte van minimaal 10 x 10 m, bijvoorbeeld de gymzaal of speellokaal. We hebben vloeroppervlak nodig en ruimte om heen en weer te lopen. Daarnaast een paar tafels voor materiaal en om aan te werken voor de kleinere werkstukken.

Kost dat?

Nog meer textiel?

Lijm-lab heeft talloze textielworkshops. Deze workshops geven we als onderschoolse of naschoolse lessenserie. Sommige zijn geschikt als teamtraining voor leerkrachten, als onderdeel van een studiedag. Bijvoorbeeld:

  • Natuurlijk verven met Shibori-techniek
  • Vilten
  • Kleding recyclen
  • Wikkelen als kleien

Kijk voor inspiratie naar voorbeelden bij Kunstprojecten.

foto

Lappenlab aanvragen

  • Vul je telefoonnummer in, dan bellen wij terug.