In deze workshop pakken we groot uit met kartonnen dozen zo groot als jijzelf. Zagen en boren, bouwen en constructies maken, spelen, samenwerken of je in een doos verstoppen. De mogelijkheden van karton zijn eindeloos. Vanuit het materiaalonderzoek ontstaan huizen, tenten, torens, kastelen en verhalen daaromheen. Samen bouwen we een stad.

Een of meer dagen bouwen met alle groepen? We werken om de beurt met alle groepen in dezelfde ruimte. De kinderen bouwen verder, soms ook op, naast of in elkaars werk. We werken met hergebruikt verpakkingsmateriaal.

foto

foto

Voor wie

Kartonstad is geschikt voor kinderen van groep 1 tot 8. Eventueel ook voor peuters en ouders. Er kunnen maximaal 25 kinderen tegelijk aan de slag, mits de ruimte groot genoeg is. We komen met ten minste twee kunstenaars voor begeleiding.

Hoe lang

Op een dag kunnen verschillende groepen om de beurt komen spelen: maximaal 3 rondes van 1,5 uur per keer, met een halfuur pauze tussen de rondes. De pauze is nodig om het materiaal klaar te maken voor een volgende ronde. Daarnaast ten minste een uur voor opbouw.


foto

foto

Waar

Een ruimte van minimaal 15 x 10 m, bijvoorbeeld de gymzaal, met een leeg vloeroppervlak (stoelen en tafels eruit). Eén of twee tafels voor materiaal.

Kost dat?

Bekijk onze prijslijst.

Verzamel je als school zelf kartonnen dozen bij winkeliers in de buurt, dan bespaar je op de kosten van voorbereiding en vervoer!

Kartonstad aanvragen

  • Vul je telefoonnummer in, dan bellen wij terug.