Spinnenweb

foto

Die kapotte paraplu heb je niet meer nodig. Met restjes draad maak je er een spinnenweb of knoopkunstwerk van. Juf Brenda Jonker laat weer zien hoe het moet. Als het te snel gaat, kun je het filmpje op pauze zetten. Mooi geworden? Post het resultaat op onze Facebookpagina!

Weven

foto

Maak thuis iets nieuws van restjes stof. Je weefgetouw maak je zelf van een stukje karton.Brenda Jonker laat je zien hoe. Als het te snel gaat, kun je het filmpje op pauze zetten. Mooi geworden? Post het resultaat op onze Facebookpagina!

Wikkelkunst

foto

Nog steeds niet samen naar de naschoolse kunstles? Dan maak je dit gewoon thuis. Met een stukje karton en restjes wol maak je je eigen wikkelkunstwerk. Juf Brenda Jonker weet alles van wol en draad en doet het voor. Als het te snel gaat, kun je het filmpje op pauze zetten. Mooi geworden? Post het resultaat op onze Facebookpagina!

Gekleurd papier

foto

Met wit papier, viltstiften en een beetje water maak je vrolijk gekleurd papier. Om een cadeautje in te pakken, als behang in je poppenhuis, of gewoon voor het mooi. In dit filmpje legt Dora van Elburg uit hoe het moet. Natuurlijk zijn we benieuwd wat jij ervan maakt. Post het op onze Facebookpagina!

Dieren van papier

foto

Een thuisopdracht voor kinderen vanaf groep 1. Maak een vriendje voor Blackie! Je hebt nodig: stukjes papier uit kranten en tijdschriften. In dit filmpje legt Marieke Hunze uit hoe het moet. Maak een foto van het resultaat en post die op Facebook!

Wonen

foto huisje

Waar zou je allemaal kunnen wonen? In een flat, een kasteel, een boomhut, een iglo of een tent. In een nestje (als je een vogel bent) of in een hol (als je een beer bent). Kan jij met spullen die je in je huis hebt een eigen hut of huisje maken? Vraag eerst aan je ouders wat je mag gebruiken. … Lees verder

Bewegen

foto

Jullie hebben waarschijnlijk allemaal een machine thuis waarmee je kan bewegen: een fiets! Maak iets waarmee je je makkelijk kan verplaatsen. Een raket, vliegtuig, duikboot of misschien wel een auto die kan vliegen en varen. Waar zou je er graag mee naartoe gaan? Naar een warm eiland of misschien wel naar een verre planeet? Je hoeft het niet groot te … Lees verder

Levend!

foto

Maak een beest van iets wat je in huis kan vinden. Het kan een insect zijn, een koe, misschien wel een ruimtewezen. Bedenk hoe het beest kan lopen. Wat worden zijn poten? En hoe ziet de kop eruit? Heeft het een staart? Op de foto zie je spullen die bij mij te vinden waren. In de keuken en in de … Lees verder