Home » Berichten » Project- samenwerken met de buurt | Het Eilandenrijk

Project- samenwerken met de buurt | Het Eilandenrijk

Een permanente speelplaats voor de allerkleinsten, een ontmoetingsplek voor de ouders. De hele buurt kon erover meedenken en aan meewerken.

Al lang koesterden de bewoners van Tuindorp Buiksloot de wens dat de bestaande speelplaats zou worden uitgebreid met activiteiten voor de allerkleinsten. Op verzoek van woningbouw Ymere heeft Lijm-lab samen met de bewoners nagedacht over de lege plek die ontstond na de verwijdering van een elektriciteitshuis. Het moest een veilige ontmoetingsplek worden voor kinderen en ouders. Het gat van het elektriciteitshuis werd een aflopende ommuurde zitkuil. We wilden graag de bakstenen van de huizen terug laten komen op het plein. De bakstenen deden weer denken aan kastelen en kantelen. Zo ontstond een muur met kijkgaten en zitbanken.

Binnen de kasteelmuur bedachten we vijf eilanden, elk met een eigen thema. De bewoners kozen voor: Gaudi, een meideneiland zand, water en, hoe kan het ook anders in deze wijk vol voetbalfans, een Ajaxeiland. Met de kinderen van de buurt maakten we het mozaïekwerk voor het Gaudi-eiland. Dankzij Rob Korver van Area Architecten en Bouwbedrijf Tadema konden onze plannen werkelijkheid worden. Mooier dan we hadden gedroomd, want Freddy is een tovenaar met beton en kleur en de bouwers van Tadema hebben wonderen verricht.