Naschools & in de buurt

Lijm-lab werkt graag samen met andere organisaties. We verzorgen cursussen voor naschoolse activiteiten en maken ook projecten voor de buurt. Aan buurtprojecten nemen alle buurtbewoners deel, jong en oud.

Buurtproject: De vriendschapstafel voor het Lightfestival. Met de Poolschool voor stichting Schoolbuurtwerk
Buurtproject: Pak maar uit- een bouwschutting voor het Buikslotermeerplein
Buurtproject: Het wonderkabinet op het Mosveld

Zoveel scholen en buurten, zoveel mensen, zoveel visies, wensen, mogelijkheden en beperkingen. We brengen ze in kaart en bedenken samen hoe het programma met Lijm-lab eruit moet zien. Belangrijk hierin is dat ons project eraan bijdraagt dat kinderen, leerkrachten, ouders en buurbewoners zich verbonden voelen met elkaar, met de buurt en de school.

Naschoolse cursussen

Lijm-lab verzorgt diverse cursussen voor alle leeftijden van Timmeren tot Textieltechnieken, een Kunstwerkplaats of een cursus Grafische Technieken. Zoals bij alles wat Lijm-lab doet staat ook hier de eigen inbreng van de kinderen voorop. Zij hebben de idee├źn, wij hebben de materialen en handige tips. Samen kunnen we (bijna) alles maken, van klei of van ijzerdraad, touw, verf, stoffen, karton. We houden van het experiment!
We doen dit voor o.a. Stichting Wijsneus en Partou.

Projecten voor buurt, instelling, gemeente

Voor buurtorganisaties, stichtingen, woningbouwverenigingen, gemeenten, musea maakt Lijm-lab speciale programma’s op maat. Met als eindresultaat een tijdelijk of permanent kunstwerk waaraan zoveel mogelijk mensen hebben gewerkt. Door mee te denken en mee te doen.
Zo maakten we voor Stichting Waterlandse Vloed een project voor de herdenking van de Waterlandse Vloed: Water naar de Zee dragen
Voor de Noorderparkkamer ontwikkelden we het Wonderkabinet
En voor Woningcorporatie Ymere bedachten we samen met bewoners een speelplaats voor de allerkleinsten: Het Eilandenrijk.