In de herfstvakantie geeft Lijm-lab verschillende workshops in de Tolhuistuin, in samenwerking met Wijsneus. Het programma staat in het teken van recycling en duurzaamheid. Kies uit Kleding recycling, Uitvinderslab of Kijken en ontdekken.

Locatie: Tolhuistuin, Tolhuisweg 3, 1031 KT  Amsterdam. Alle workshops zijn buiten, in de tuin, alleen bij harde regen gaan we naar binnen.

Prijs voor een workshop is 5 euro, gratis met Stadspas.
Aanmelden voor deze workshops kan op de website van Sterrenmakers.

Kleding recycling

Heel veel oude kleding wordt weggegooid. Daar doen we niet aan mee, wij maken er iets nieuws van. We gaan wikkelen, knopen, uit elkaar halen, scheuren en opvullen. Met restjes stof en afgedankt textiel. Fashion wordt het niet, maar wat dan wel? Dat bedenk jij zelf: een dier, een vermomming, een knuffelding of een echt kunstwerk.
Bij mooi weer werken we buiten.Heb je een oud kledingstuk waar je geen afscheid van kunt nemen? Neem het mee, en geef het een tweede leven.

voor groep 6, 7 en 8:
maandag 12 oktober
9:30 tot 12:00 uur

voor groep 3, 4 en 5:
vrijdag 16 oktober
13:00 tot 15:30 uur

Uitvinderslab

In het uitvinderslab ga je aan de slag met voorwerpen die zijn afgedankt. Hoe zit iets in elkaar en wat kun je er nog van maken? Fietsonderdelen, oude schoenen, kapot speelgoed of een kopje zonder oor: we geven het een tweede leven. Als uitvinder ga je tekenen, bouwen, prutsen, plakken en puzzelen. Als je een oud voorwerp hebt waar je iets nieuws van wilt maken: neem het mee!

voor groep 3, 4 en 5 (VOL):
dinsdag 13 oktober
13:00 tot 15:30 uur

voor groep 6, 7 en 8:
donderdag 15 oktober
9:30 tot 12:00 uur

Kijken en ontdekken

Op ontdekkingstocht in de tuin van het Tolhuis! Nieuwe dingen ontdekken, tekenen en maken. We gaan heel aandachtig kijken. Wat zie je met één oog? En wat met een vergrootglas? Wat kun je in de tuin allemaal vinden aan schatten uit de natuur? We gaan kijken, verzamelen, voelen, ordenen en tekenen. Tekenen is een manier om opnieuw te kijken en iedereen kijkt anders. Heel precies of juist heel wild: het is jouw ontdekkingsreis.

voor groep 1 en 2 (VOL):
donderdag 15 oktober
13:00 tot 14:30 uur

voor groep 3, 4 en 5:
vrijdag 16 oktober
9:30 tot 12:00 uur