LIJM - Kinderkunstprojecten in het basisonderwijs en de naschoolse opvang
home
afbeelding van een geschilderde vogel
home > projecten

Projecten

 

 

Lijm-lab maakt kunstprojecten op maat. In overleg met de school, NSO/BSO of buurtwerk bedenken we onderwerp, duur en aanpak van de workshop.
Een project van Lijm-lab kan een halve dag duren, een hele dag of meerdere dagen.

We kunnen toewerken naar een van te voren afgesproken eindresultaat dat bij een bepaald onderwerp past. U kunt er ook voor kiezen om het beeldende proces voorop te stellen, of juist om een bepaalde techniek aan te leren.

Meest recente projecten
Op deze site vind u via het menu rechtsboven vele voorbeelden met foto's van onze projecten. Bezoek voor een indruk van onze meest recente projecten onze Facebookpagina. U kunt hier onze Lijm-lab-CV downloaden met een overzicht van al onze projecten.


Collage maken en schetsen door leerlingen uit groep 8 van de Catamaran


Het eindresultaat!

Bij een project met een duidelijk beschreven eindresultaat of thema bedenkt Lijm-lab van tevoren de stappen die de deelnemers moeten doorlopen. We zorgen er daarbij altijd voor dat de eigen fantasie alle ruimte krijgt. Lijm-lab maakt als het ware het raamwerk dat door de deelnemers wordt ingevuld.


Project Hutvogel maken

Een project met procesgerichte aanpak is het meest verrassend. Lijm-lab zorgt voor de randvoorwaarden: materiaal, ruimte, tijd en indien nodig een verhaal of een vraag om mee te beginnen. De deelnemers gaan daarmee naar eigen inzicht aan de slag en het eindresultaat staat niet van te voren vast.

Bij deze manier van werken wordt een groot beroep gedaan op inventiviteit en improvisatievermogen. Hoewel het soms aarzelend op gang komt staat iedereen altijd verbaasd over de onvermoede talenten die bovenkomen. Het proces wordt vastgelegd in foto's en tekst. Van alle resultaten kan Lijm-lab een mooie tentoonstelling maken.


Spelen met licht

Soms is het prettig om meer te leren over een bepaalde techniek. Wat kun je allemaal doen met houtskool? Hoe gaat zeefdrukken in zijn werk en hoe maak je eigenlijk verf? In deze lessen ligt het accent op uitproberen en ontdekken van het materiaal.

Aanpak

Als u een project met Lijm-lab wilt maken komen we graag langs voor een oriŽnterend gesprek. Samen inventariseren we de wensen en mogelijkheden. Vervolgens maken we een voorlopig voorstel. Als alle partijen zich kunnen vinden in het idee gaan we over tot uitvoering.

Lijm-lab geeft leerkrachten en begeleiders graag een actieve rol in het geheel. Onderdeel van de Lijm-lab aanpak is daarom een workshop voor de begeleiders of leerkrachten waarin we de tijd nemen om het project en de te gebruiken technieken te leren kennen.

Lees meer over onze coaching bij cultuureducatieprojecten in onze flyer >>


Workshop voor docenten: zij maakten een weidevogel

 

Het is voor scholen, NSO/BSO-instellingen en buurtorganisaties vaak niet eenvoudig geld vrij te maken voor kunstprojecten. Er bestaan verschillende subsidies voor cultuureducatie en community-art. Lijm-lab helpt u graag op weg met de aanvraag.