LIJM - Kinderkunstprojecten in het basisonderwijs en de naschoolse opvang
home
afbeelding van een geschilderde vogel
home > over Lijm-lab

Over Lijm-lab

In het lijm-lab wordt iedereen onderzoeker.  Een onderzoeker van materialen en ideeën.
Samen geven we vorm aan het verhaal in je hoofd. Al doende proberen we het in beelden om te zetten. Het verhaal groeit door met materialen te spelen.

Lijm-lab heeft ruime ervaring met het stimuleren van de beeldende ontdekkingstochten van kinderen en volwassenen. Fantasievol onderzoek is de basis van onze werkwijze.

Lijm is volgens Van Dale:
Een geleiachtige massa of vaste stof(ů) tot plak- , bind- , of kleefmiddel dienend.

Volgens Brenda en Marieke:
Een eenvoudige maar onmisbare substantie. Essentieel voor het vastplakken van ideeŰn, het laten beklijven van dromen. Het bindt losse invallen tot samenhangende kunstwerken.
Lijm is het tovermiddel.

foto's van Brenda Jonker en Marieke Hunze aan het werk met Lijm-lab

Lijm-lab is de naam waaronder Marieke Hunze en Brenda Jonker sinds 2003 gezamenlijk kunstprojecten voor scholen en buurten maken. De projecten worden altijd in overleg en samenwerking met de opdrachtgever ontwikkeld.

Lijm-lab is een stichting. Onze doelstelling is het initiëren, uitvoeren en/of ondersteunen van culturele en cultuureduatieve projecten en activiteiten voor scholen en buurten, waarin creativiteit en verbeelding het uitgangspunt zijn.

Het plezier in lesgeven heeft alles te maken met de passie voor ons vak.

Marieke Hunze

foto Marieke Hunze

Marieke Hunze maakt schilderijen ge´nspireerd op haar alledaagse omgeving: de balkons van de achterburen of de kleding van toevallige passanten. De laatste jaren werkt ze vaak samen met een opdrachtgever aan de totstandkoming van een kunstwerk: met buurtbewoners maakt ze moza´ekbanken voor een plein, met de bewoonsters van een zorgcentrum borduurde ze panelen.

Lees meer over Marieke in haar CV (update 2013)

Brenda Jonker

foto Brenda Jonker

Brenda Jonker heeft ervaring met textielinstallaties zowel in de kunst als in de toegepaste kunst. Zij is in staat met bedrukt textiel constructies te maken die zowel neigen naar het sculpturale als een sterk vloeiende beweging in zich hebben.

Lees meer over Brenda in haar CV (update 2013)

Stichtingsbestuur

Pia van Hijfte: Facility manager - www.pion.dds.nl
Silvia Russel: Beeldend kunstenaar - www.silviarussel.com
Ingrid Nordt: Beeldend kunstenaar, activiteitenbegeleider - www.ingridnordt.nl